fbpx

Εκπαίδευση Σκύλου Τρούφας

εκπαίδευση σκύλου για τρούφα θεσσαλονίκη

Η τρούφα είναι ένα πολύτιμο υπόγειο μανιτάρι το οποίο χρησιμοποιείται σε συνταγές υψηλής γαστρονομίας με τιμές να αγγίζουν τα 2000 ευρώ ανά κιλό για την ποικιλία tuber magnatum. Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου μύκητα είναι πως αναπτύσσεται κάτω από το έδαφος και γι αυτό χρειαζόμαστε ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους για να τον ανακαλύψουμε.

Παλιότερα, για την εύρεση της τρούφας χρησιμοποιούνταν ευρέως χοίροι, οι οποίοι έμφυτα έψαχναν τον καρπό του μανιταριού για να τραφούν. Ο λόγος που πλέον όλοι οι έμπειροι τρουφοσυλλέκτες χρησιμοποιούν εκπαιδευμένους σκύλους είναι πως εκπαιδεύονται πιο εύκολα, έχουν μεγαλύτερη αντοχή και μειώνουν κατά πολύ τις πιθανότητες να φαγωθεί ο καρπός κατά την έρευνα. ‘Ενα ακόμα βασικό προτέρημα είναι πως ο σκύλος, σε σύγκριση με έναν χοίρο, δεν θα τραβήξει πάνω του τα βλέμματα περαστικών κι έτσι ο συλλέκτης θα διατηρήσει μυστικό το πεδίο όπου βρίσκει το πολύτιμο αυτό μανιτάρι.

Ο σκύλος για να ανακαλύψει την τρούφα χρησιμοποιεί την όσφρησή του, η οποία είναι ίσως και η πιο ανεπτυγμένη του αίσθηση. Παρ’όλα αυτά, η οσμή της τρούφας είναι αδιάφορη για τον σκύλο και προκειμένου να την αναζητήσει χρειάζεται μία εξειδικευμένη εκπαίδευση.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων Θεσσαλονίκης Drive Unlimited παρέχει, μέσω του ειδικού προγράμματος εκπαίδευσης σκύλου έρευνας τρούφας, την απαιτούμενη γνώση κ εμπειρία στον σκύλο έτσι ώστε να αποκτήσετε τον απόλυτο τρουφοκυνηγό.

Έαν το κυνήγι της τρούφας σας φαίνεται μια ενδιαφέρουσα επαγγελματική προοπτική ή μία διασκεδαστική δραστηριότητα για εσάς και τον σκύλο σας, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εγκαταστάσεις μας και να συζητήσετε με τους εκπαιδευτές μας σχετικά με τις δυνατότητες του σκύλου σας. Η αξιολόγηση των δυνατοτήτων του σκύλου σας παρέχεται δωρεάν και προσφέρεται κατόπιν ραντεβού.

Το κέντρο μας διαθέτει σκύλους έρευνας τρούφας, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους.

Εμπειρία

Η πολυετής μας εμπειρία με εκατοντάδες περιπτώσεις σκύλων, όλων των φυλών και χαρακτήρων, θωρακίζει την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών μας. Η ακαδημαϊκή μας κατάρτιση ακολουθεί τα πιο εξελιγμένα μοντέλα εκπαίδευσης σκύλων αφού συμμετέχουμε και διοργανώνουμε σεμινάρια εκπαίδευσης για πάνω από μια 10ετία.

Επαγγελματισμός

Η συνεργασία μας με τους ιδιοκτήτες και τους σκύλους τους είναι μια σχέση εμπιστοσύνης που βασίζεται στην ειλικρίνεια και την ηθική. Εγγυόμαστε το αποτέλεσμα της εκπαίδευσης όλων των σκύλων που αναλαμβάνουμε χωρίς δικαιολογίες και μαθαίνουμε στον κάθε ιδιοκτήτη πως να διασφαλίσει αυτό το αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου.

Επιτυχίες

Η ομάδα μας μέσω διακρίσεων σε εθνικά αλλά και παγκόσμια πρωταθλήματα εκπαίδευσης σκύλων αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα των μεθόδων μας σε επίσημους φορείς και μεγάλες διοργανώσεις. Η επιτυχημένη μας πορεία οφείλεται και στις σημαντικές συνεργασίες που έχουμε με τους πιο καταξιωμένους εκπαιδευτές σκύλων στον κόσμο.

Εξατομίκευση

Κάθε σκύλος φέρει μια διαφορετική ιδιοσυγκρασία ανάλογα με την φυλή του, τα βιώματά του, τις βιοχημικές του διεργασίες, όπως βέβαια και κάθε ιδιοκτήτης έχει διαφορετικό καθημερινό πρόγραμμα, χαρακτήρα, οικογενειακή κατάσταση κτλ. Λόγω των παραπάνω προσφέρουμε ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα εκπαίδευσης με κατανόηση στις δυνατότητες και ανάγκες σκύλου και ιδιοκτήτη.

Εγκαταστάσεις

Το περιβάλλον που επιτελείται μάθηση για τον κάθε σκύλο είναι πολύ σημαντικό για την σωστή διαμόρφωση της συμπεριφοράς του. Οι εγκαταστάσεις μας είναι άρτια εξοπλισμένες για όλες τις ανάγκες που προκύπτουν κατα την διάρκεια του προγράμματος εκπαίδευσης που έχετε επιλέξει. Ο χώρος μας είναι ειδικά σχεδιασμένος για την σωστή εκτόνωση, απευαισθητοποίηση σε ερεθίσματα και κοινωνικοποίηση του σκύλου σας.

X