fbpx

Τι είναι το agility

Εκπαιδευτές σκύλων στη Θεσσαλονίκη Drive Unlimited.gr

Το agility είναι ένα άθλημα για σκύλους, στο οποίο ο χειριστής καλείται να οδηγήσει τον σκύλο του σε μία προκαθορισμένη διαδρομή με εμπόδια, έχοντας ως κριτήρια τον χρόνο και την ακρίβεια. Η ομάδα πρέπει να ολοκληρώσει τη διαδρομή μέσα στον προκαθορισμένο χρόνο που ορίζεται από τον κριτή και ιδανικά, χωρίς κανένα λάθος. Κάθε λάθος που κάνει η ομάδα, έχει (χρονική) ποινή.

Τα πιο δημοφιλή εμπόδια που χρησιμοποιούνται στο agility είναι τα άλματα, τα τούνελ, η τραμπάλα, το dogwalk, το Α-frame, το slalom και η ρόδα. Τα παραπάνω εμπόδια συνδυάζονται με διαφορετικούς τρόπους κάθε φορά  και ανάλογα το επίπεδο του σκύλου, προκειμένου να φτιάξουν μία διαδρομή.  Η συνέχεια απαιτεί πολύ τρέξιμο, αρκετή προπόνηση, ομαδικότητα, υπομονή και επιμονή.

Οι λόγοι που ένας ιδιοκτήτης σκύλου θα επιλέξει να κάνει agility είναι πολλοί. Αρχικά, ο δέσμος που δημιουργεί αυτή η συνεργασία στην ομάδα είναι δύσκολο να επιτευχθεί με κάποιον άλλο τρόπο. Εκτόνωση, διασκέδαση, εκγύμναση, κοινωνικοποίηση μπορούν να προστεθούν στη λίστα των πλεονεκτημάτων αυτού του κυναθλήματος. Δεν έχει σημασία το μέγεθος, η φυλή, η ηλικία του σκύλου. Καθαρόαιμοι ή ημίαιμοι, μικρόσωμοι ή μεγαλόσωμοι μπορούν να απολαύσουν τα προνόμια του agility παρέα με τον άνθρωπό τους. Σε ερασιτεχνικό ή σε αγωνιστικό επίπεδο, το σίγουρο είναι πως μόνο θετικά έχει να προσφέρει.

Η σχολή μας διατηρεί τμήμα προπονήσεων agility από την αρχή της λειτουργίας της και έχει λάβει μέρος στους περισσότερους αγώνες στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές διοργανώσεις στο εξωτερικό με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Τα μαθήματα agility γίνονται ατομικά, προκειμένου να επιτύχουμε την απόλυτη αφοσίωση σε εσάς και τον σκύλο σας και να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μπορείτε να γνωρίσετε από κοντά το άθλημα του agility κλείνοντας ένα ραντεβού με τους εκπαιδευτές της σχολή μας στο 6945 363 043 ή στο info@driveunlimited.gr

Εμπειρία

Η πολυετής μας εμπειρία με εκατοντάδες περιπτώσεις σκύλων, όλων των φυλών και χαρακτήρων, θωρακίζει την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών μας. Η ακαδημαϊκή μας κατάρτιση ακολουθεί τα πιο εξελιγμένα μοντέλα εκπαίδευσης σκύλων αφού συμμετέχουμε και διοργανώνουμε σεμινάρια εκπαίδευσης για πάνω από μια 10ετία.

Επαγγελματισμός

Η συνεργασία μας με τους ιδιοκτήτες και τους σκύλους τους είναι μια σχέση εμπιστοσύνης που βασίζεται στην ειλικρίνεια και την ηθική. Εγγυόμαστε το αποτέλεσμα της εκπαίδευσης όλων των σκύλων που αναλαμβάνουμε χωρίς δικαιολογίες και μαθαίνουμε στον κάθε ιδιοκτήτη πως να διασφαλίσει αυτό το αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου.

Επιτυχίες

Η ομάδα μας μέσω διακρίσεων σε εθνικά αλλά και παγκόσμια πρωταθλήματα εκπαίδευσης σκύλων αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα των μεθόδων μας σε επίσημους φορείς και μεγάλες διοργανώσεις. Η επιτυχημένη μας πορεία οφείλεται και στις σημαντικές συνεργασίες που έχουμε με τους πιο καταξιωμένους εκπαιδευτές σκύλων στον κόσμο.

Εξατομίκευση

Κάθε σκύλος φέρει μια διαφορετική ιδιοσυγκρασία ανάλογα με την φυλή του, τα βιώματά του, τις βιοχημικές του διεργασίες, όπως βέβαια και κάθε ιδιοκτήτης έχει διαφορετικό καθημερινό πρόγραμμα, χαρακτήρα, οικογενειακή κατάσταση κτλ. Λόγω των παραπάνω προσφέρουμε ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα εκπαίδευσης με κατανόηση στις δυνατότητες και ανάγκες σκύλου και ιδιοκτήτη.

Εγκαταστάσεις

Το περιβάλλον που επιτελείται μάθηση για τον κάθε σκύλο είναι πολύ σημαντικό για την σωστή διαμόρφωση της συμπεριφοράς του. Οι εγκαταστάσεις μας είναι άρτια εξοπλισμένες για όλες τις ανάγκες που προκύπτουν κατα την διάρκεια του προγράμματος εκπαίδευσης που έχετε επιλέξει. Ο χώρος μας είναι ειδικά σχεδιασμένος για την σωστή εκτόνωση, απευαισθητοποίηση σε ερεθίσματα και κοινωνικοποίηση του σκύλου σας.

X